x 

Om Stenslibning

Formål: Afrunding og mattering af glasemner med et mat silkeagtigt slutresultat ligesom det glas man kan finde på stranden.

Udgangspunkt: Tromlemaskine med beholder til ca. 1kg. sten, eksempelvis Lortone 33B og Lortone 3A og (Homberg) H+B TRM-2A. Mægndeangivelser er per beholder.

Forbehold: Glas stykker kommer i mange tykkelser og kan være mere eller mindre egnet til slibning. Stykkerne bør ikke være for tynde, men gerne min. 4mm. Men prøv dig gerne frem og gør dig dine egne erfaringer. Husk når slibningen er i gang at det er bedre at åbne beholderen en gang for meget for at tjekke indholdet end en gang for lidt.

Når du arbejder med glas bør du som minimum have handsker og beskyttelsesbriller på når du knuser det. Gør det gerne i en sæk eller med noget stof over. Glas kan "formes" inden slibning ved at bruge en bidetang eller en knibtang og nibbe af fra kanten lidt af gangen. Husk briller!

Når du starter slibningen skal du huske at beholderen skal være omtrent 3/4 fuld med glas og slibemedier når den sættes i gang.

  1. Put alle dine glasstykker i beholderen og tilsæt en god håndfuld (eller to) keramiske medier (de pakker sig godt mellem de keramiske emner).
  2. Dernæst tilsættes 2 spiseskefulde slibepulver Korn 80.
  3. Vibrer tromlen så det hele ligger plant og tilsæt så vand så det lige kan ses under toppen af glas og slibemedier.

Slibetid: Skal som oftest køre mindst 5 dage.

Når dine emner er færdige bør du lægge mærke til om slibepulveret er helt slidt op eller om det stadig føles skarpt. Det er ikke med henblik på genbrug, men du kan så vælge at bruge lidt mindre slibepulver næste gang. God fornøjelse.

Ønsker du at blankpolere glasset kan det gøres ved at fortsætte med slibeulver K220, K400, K800 og til slut polering med aluminiumsoxyd. God fornøjelse!

Kontakt Info

  • Smykkesten og Fritid I/S
  • Nørregade 28A
  • 3300 Frederiksværk
  • CVR DK34386641
  • Email: kontakt@stenogfritid.dk

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev.
Vi sender ikke spam, men kun gode tilbud.