x 

Om Stenslibning

Formål: Afrunding af keramiske emner med et mat silkeagtigt slutresultat.

Udgangspunkt: Tromlemaskine med beholder til ca. 1kg. sten, eksempelvis Lortone 33B og Lortone 3A og (Homberg) H+B TRM-2A. Mægndeangivelser er per beholder.

Forbehold: Keramik kommer i mange hårdheder og tykkelser og kan være mere eller mindre egnet til slibning, gør dig derfor dine egne erfaringer og åbn hellere beholderen en gang for meget for at tjekke indholdet end en gang for lidt.

Når du starter skal du huske at beholderen skal være omtrent 3/4 fuld med emner, slibemedier og plasthagl når den sættes i gang.

  1. Put alle dine emner i beholderen og tilsæt lige dele plasthagl og keramiske medier. Vi anbefaler minimum at man gør plads til en god håndfuld af hver (de pakker sig godt mellem de keramiske emner).
  2. Dernæst tilsættes 2 spiseskefulde slibepulver Korn 80.
  3. Vibrer tromlen så det hele ligger plant og tilsæt så vand så det lige kan ses under toppen af emner/medier/plasthagl.

Slibetid: Skal som oftest køre 4 dage, men vi anbefaler at man kigger til det efter nogle timer for at være sikker på at keramikken er hård nok til slibningen.  Dernæst tjekkes igen efter behov for at få en ide om hvor meget der forsvinder af emnerne og hvor længe de skal køre.

Når dine emner er færdige bør du lægge mærke til om slibepulveret er helt slidt op eller om det stadig føles skarpt. Det er ikke med henblik på genbrug, men du kan så vælge at bruge lidt mindre slibepulver næste gang. God fornøjelse.

 

Kontakt Info

  • Smykkesten og Fritid I/S
  • Nørregade 28A
  • 3300 Frederiksværk
  • CVR DK34386641
  • Email: kontakt@stenogfritid.dk

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev.
Vi sender ikke spam, men kun gode tilbud.